
Cukr je jednou z nejnávykovějších potravin, která převládá v západním stravování.
Rafinovaný cukr ve zpracovaných potravinách je zčásti zodpovědný za kardiovaskulární onemocnění a nárůst diabetu a obezity.
Na webu biooo.cz najdeme další zajímavý článek – tentokrát o hrozbách, které s sebou nese konzumace bílého rafinovaného cukru.
Jedná se o text “VÍTE, PROČ SE VYHNOUT RAFINOVANÉMU CUKRU?” a dozvíte se z něj například:
Když se rozhodnete ze svého jídelníčku vyřadit cukr, budete věnovat větší pozornost složení všeho, co jíte, což povede k všestranně zdravějšímu výběru.
Přílišná konzumace cukru vede ke vzniku zubního kazu.
Na vině není ani tak samotný cukr, jako sled událostí v našich ústech, kde žijí stovky druhů bakterií.
Některé z nich se živí cukrem a vytváří kyseliny, které poškozují zubní sklovinu.
Pokud uberete cukr a rafinované sacharidy před spaním, tak omezíte růst krevního cukru, který vám zabraňuje ve spánku.
Javorový sirup má nízký glykemický index a také nízký obsah fruktózy.
Z mikroživin obsahuje zejména vápník, hořčík, zinek, draslík, mangan a železo a vitamíny skupiny B.
Jeho sladivost je také mnohem větší než u klasického bílého cukru, proto jej není třeba používat tolik.
Jak správně hubnout po porodu? | jimejinak.cz
- Porod přináší radost z miminka, ale také často pár kil navíc. - Úpravou stravy v těhotenství lze předejít nadměrnému přibírání kil a vytvořit lepší podmínky pro zdravý vývoj miminka. - Po porodu je možné zdravě jíst a postupně redukovat poporodní kila. - Doporučuje...
Co nejlépe pomáhá na úžeh a úpal? | Kdo je ohrožen nejvíce?
Mezi časté potíže během horkých dní patří úpal a úžeh. Mezi příznaky vyčerpání z horka patří: bolest hlavy závratě a zmatenost ztráta chuti k jídlu a pocit nevolnosti nadměrné pocení a bledá, lepkavá kůže křeče v rukou, nohou a žaludku zrychlené dýchání nebo puls...